Hírlevél – CC Stúdió Jászberény

Kimagasló felvételi eredmények a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon, a Neumann János Egyetem és a Creatív Color Stúdió együttműködése révén.

A legfrissebb felsőoktatási statisztika szerint a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara (NJE-KVK) a tavalyi évhez képest 100 százalékos növekedést ért el a jelentkezők számát illetően. Dr. Palkovics Andrást, az NJE-KVK dékánját kérdeztük, hogyan vált valóra az országos szinten is kiemelkedő növekedés, az átütő online marketing stratégia és a Creatív Color Stúdióval való együttműködés keretén belül.

Ha valaki nem hiszi, hogy a matematika egyszerű, az azért van, mert még nem jött rá, hogy milyen bonyolult az élet.” – fogalmazta meg Neumann János, a 20. század világhírű matematikusa, a kecskeméti egyetem névadója. Lehet, hogy a matematika és önmagukban a számok egyszerűbbek, mint az élet dolgai, azonban a számok elérése – az online marketingben – ma már komoly kihívás. Az NJE-KVK online sikertörténetéről Dr. Palkovics Andrással dékánnal beszélgettünk.

palkó2

Megjelent a 2021/2022-es őszi tanévben induló felsőoktatási képzésekre vonatkozó statisztika, melyből kiderül, hogy idén 11 százalékkal többen jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, mint egy évvel ezelőtt. Önöknél hogyan alakultak a jelentkezési számok?

A Neumann János Egyetem mindhárom karán nagyon pozitívan alakultak a jövőbeli hallgatók számai. Úgy gondolom, hogy már az országos átlagos jelentkezési növekedés is megsüvegelendő, ám különösen büszke vagyok rá, hogy az egyetem 13 százalékos ugrást ért el ebben a statisztikában. A Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar dékánjaként külön öröm számomra, hogy a karok közül mi tudhatjuk magunkénak a legkiemelkedőbb növekedést. Nálunk az első helyes jelentkezők száma egészen pontosan 60 százalékkal nőtt. A tavalyi 80 első helyes jelentkezők száma így idén 120-ra módosult.

A 60 százalék növekedés kimagasló eredmény. Hogyan tették meg a siker felé vezető első lépéseket?

Amikor tavaly kijelöltük az idei célokat, egyértelműen látható és kézzelfogható eredményeket, növekedést szerettünk volna elérni. Eldöntöttük, hogy a szeptemberben induló felsőoktatási képzéseinket, és a jelentkezést célzó kampányokat csak az online marketing eszközeivel szeretnénk népszerűsíteni.

Miért döntöttek kizárólag online marketing stratégia mellett?

A globális panadémia következtében kialakult helyzet, a kijárási korlátozások és a rendezvények hiánya komoly kihívást jelentett a hallgatók elérésében a korábbi évekhez képest. Mivel az innováció egyébként is egyetemünk egyik fő mozgatórugója, úgy éreztük ez remek lehetőség, hogy a kialakult helyzetre reagálva, új, formabontó, kratív megoldásokat próbáljunk ki. A fiatalokat a saját csatornornáikon szerettük volna elérni, és látványosan, modern formában kívántuk nekik bemutatni a képzéseinket. Mindezt olyan kommunikációval, amellyel könnyedén azonosulni tudnak. Fontos volt, hogy e célból olyan céggel dolgozzunk együtt, ahol a munkatársak nyitottak és elég kreatívak ahhoz, hogy formabontó megoldásokkal érhessük el leendő hallgatóinkat. Ezek voltak a fő szempontjaink, amikor felkértük a jászberényi Creatív Color Stúdiót a kampányok teljeskörű kivitelezésére.

Ha minden igaz, egyetemük számára fontosak a hagyományok, a KVK például több évtizedes oktatási tradícióval rendelkezik. Hogyan találták meg az egyensúlyt hagyomány és innováció között?

Való igaz, hat évtizedes kertészeti -, valamint másfél évtizedes vidékfejlesztési- és agrárökonómiai oktatási tradícióval rendelkezünk. Gyakorlatorientált diplomás szakemberek végeznek nálunk, akiket kiváló és kézzelfogható tudásuk miatt szívesen alkalmaz az agrárium bármely területe. Így egyszersmind fontos számunkra a minőséget garantáló oktatási tradíciónk, illetve az, hogy emellett minden értelemben haladjunk a korral. Ez az oka annak, hogy csakis olyan kampányokat kívántunk folytatni az online színtéren, amely bár friss és modern, mégis képes megtartani és hitelesen bemutatni az intézmény tradícióit. A növekedés által látható, hogy sikerrel jártunk, ami jelentős részben a Creatív Color Stúdió által folytatott kampányoknak köszönhető.

Hogyan fogtak hozzá a tervezéshez a Creatív Color Stúdióval?

Miután egyeztettük az elképzeléseinket, a Creatív Color Stúdió szakértői rövid időn belül munkához láttak és prezentálták az együttműködés feltételeit, menetét, és készségesen válaszoltak minden kérdésünkre. A rövid reakcióidő külön pozitívum volt, hiszen  idő szűkében gyorsan kellett munkához látniuk. A teljes online stratégia felépítésében és annak kivitelezésében óriási segítség volt, hogy egy olyan csapattal tudtunk együtt dolgozni, akik képesek voltak teljes mértékben azonosulni a projekttel, és olyan tervekkel segítettek minket, amelyek abszolút elrugaszkodtak a szokványos megoldásoktól. A tudatos és jól kivitelezett kampányoknak pedig egyértelműen meglett az eredménye: Sikerült megdönteni a korábbi jelentkezők számát, megduplázni sőt túl is haladnia.

A KVK kampányai során milyen online platformokat részesítettek előnyben? Mesélne bővebben a folyamatról?

A Creatív Color Stúdió első lépésként a teljes kar oktatási tevékenységének bemutatását javasolta, videós formátumban. Ez az ötlet nekünk is megtetszett. A videókat leforgatták és online meghirdették az elkészült anyagot. A videók sikere már a kampány kezdeti időszakában is látható volt. Tudtuk, hogy kézben tartják a teljes folyamatot. A következőkben  kimondottan specifikus Facebook bejegyzésekkel és hirdetési kampányokkal jelentünk meg. Ehhez kapcsolódóan a Creatív Color Stúdió elkészítette a grafikai elemeket, megírta a szövegeket és elvégezte a hirdetés beállítását. A tartalmakhoz kapcsolódóan a Google Ads hirdetéseket is optimalizálták. Végezetül az Instagramon is megjelentettük a tartalmakat, hiszen ez a felület rengeteg fiatalt vonz. Rendkívül hasznos volt, hogy napi szinten nyomon tudtuk követni a kampányokat. Mérhető és kézzel fogható eredményeket kaptunk, melyek alapján napi szinten tudta optimalizálni az eredményeket a Creatív Color Stúdió.

Mit emelne ki leginkább a kampány sikerességét és az együttműködést illetően?

Úgy gondolom, a siker egyik alappillére a folyamatos kapcsolattartás volt. Mivel egy merőben új megközelítést választottunk intézményünk és karunk népszerűsítésére, így mindenképp szükségünk volt megerősítésre. A Creatív Color Stúdió szakértői hatékonyan támogattak minket az ötleteink kibontásában és nem csak javaslatokkal álltak elő, hanem részletes tervet tártak elénk a kampánysorozat valamennyi időszakában. Minden munkafolyamatot és eszközt megismertettek velünk, valamint azt is nyomatékosították, hogy melyik online marketing megoldásra miért van szükségünk. Több módszert használtak az online színtéren és külön kiemelendő, hogy a felsorolt eszközöket hatékonyan használták, ahhoz igazítva, hogy a felvételi kampány melyik időszakában jártunk éppen. A folyamatos egyeztetés és a tőlük érkező rendszeres tájékoztatás a kar vezetőit is megnyugtatta. Az eredmény pedig önmagáért beszél. Büszkék vagyunk arra, hogy bizonyítást nyert, a Neumann János Egyetemnek komoly lehetőségei vannak a térségben, amelyhez jelentős mértékben járult hozzá a Creatív Color Stúdió szakértelme és hatékony kampánysorozata. Bízunk benne, hogy a jövőben újabb közös sikerek várnak ránk az online felületeken!  

Teljeskörű online marketing megoldások egy helyen

Szükséged lenne valami újdonságra? Ne habozz és vedd fel velünk a kapcsolatot!

A Creatív Color Stúdió küldetése

Amikor a minőség gyorsasággal és több mint
20 év szakmai tapasztalatával párosul:

Célunk, hogy a prémium termékeket és szolgáltatásokat kínáló cégeket üzleti sikerekhez segítsük. Ügyfeleink többsége hozzánk hasonló álmodozó: újat alkotnak és jobbá teszik saját szakterületüket. Gyakorlott marketinges kollégáink közreműködésével olyan online eredményeket érünk el, amivel látványosan nőni fog az ügyfeleid, általuk a vásárlásaid száma, következépsképpen a bevételed. Értünk hozzá, hogyan kapcsoljuk össze vállalkozásodat a közösségi média felületein keresztül a potenciális vásárlókkal. Bízd ránk az összes kreatív munkát, és az időigényes rendszeres posztolást, hogy felépíthessünk cégednek egy szuper erős márkát, vagy megerősítsünk egy meglévőt, ami bizalmat kelt a jelenlegi és a leendő vásárlókban is! Már az ötletadástól kezdve segítjük az egyedi elképzelések megvalósítását, mert nálunk mindig az ügyfél elégedettsége az első.

Pesti József
Creatív Color Stúdió